İki Hikaye sergisi sanatseverleri bekliyor
Hayatları boyunca hiçbir sanat eğitimi almayan ressam Sibel okumuş Toros ve Deniz Uzgur Atay’ın aynı mekanın iki ayrı katındaki kişisel sergileri, Kadıköy’deki Kelimat Sanat Evi’nde açıldı.
Serginin açılışında kısa bir açıklama yapan ressam Sibel Okumuş “Sergimi beni ve eserlerimi anlayacak bir yerde yapacağımı daha “Kelimat Sanat Evi’nin Sanat Direktörü Adnan Al Ahmad’la ilk tanıştığımızda fark etmiştim. Sergimiz için birlikte çok rahat bir çalışma yaptık. Çalışmalarımda soyut olarak renklerin ve duyguların derinliğini anlatmaya çalıştım. Gençlik yıllarımdan beri hobi olarak resim yapıyordum. Sonra birkaç yıl önce ani bir karar alarak hayatımı resim yapmaya ayırmaya karar verdim. Bundan sonra benim için hayat bundan ibaret olacak diye düşündüm. Aklımda olanları tuvale dökmeye karar verdim. Burada sergilenen tüm eserlerim içtenlikle ortaya çıkmış şeylerdir. Zaten sergimize gelenler bunu göreceklerdir. Sergime tüm sanatseverleri bekliyorum” dedi.
Demet Uzgur Atay ise hayatım boyunca resme karşı bir ilgim oldu. Bir resim yapıp bu galeriyi buldum ve onlara gösterdiğimde bana ‘Bunun büyüğünü yap, bu çok güzel.’ dediler. Büyüğünü getirdim. Sonra salonu doldurduk.” ifadelerini kullandı.
Atay, çanta, kumaş, şişe ve ayakkabı kalıbı gibi birçok 3 boyutlu nesnelere figüratif çizimler yaptığını belirterek, çizdiği şeylerin kendisini rahatlattığını ifade etti.
Galerinin 3 katında 50’ye yakın eserle izlenime sunulan sergi, bir ay boyunca ziyaret edilebilecek.