25. Gezici Festival günlüğü

106

Ankara Sinema Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 25. Gezici Festival’de ilk hafta sonu, izleyicinin yüksek katılımıyla gerçekleşen gösterimler ve söyleşilerle dolu dolu geçti. Nuh Tepesi, Bozkır ve 13+ filmlerinin ekiplerinin izleyici ile buluştuğu festivalde “Amerikan Sineması’nın Kadın Öncüleri” kısmına ait filmlerin gösterimi, bu bölümün küratörü olan Ehsan Khoshbakht’ın sunumuyla, Terazi Filmleri ise bu seçkiyi hazırlayan sinema yazarı Fatih Özgüven’in sunumu ve filmden sonra izleyici ile gerçekleştirdiği sohbetler eşliğinde yapıldı.

Yönetmen Ceylan Özgün Özçelik’in kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddete yönelik üç filmden oluşan Cadı Üçlemesi’nin ilk bölümü olan kısa filmi 13+, geçtiğimiz hafta sonu Gezici Festival seyircisiyle buluştu.

İlk gösterimi “Sitges Fantastik Film Festivali”nde gerçekleştirilen 13 +’nın Gezici Festival’deki ilk gösterimi sonrasında seyircinin sorularını cevaplandıran yönetmen Ceylan Özgün Özçelik, yapımcı Armağan Lale ve filmin post prodüksiyon süpervizörü Selda Taşkın, bir günde tek plan çekilen filmin yapım ve hazırlık sürecini anlattılar.

Tribeca Film Festivali’nde senaryosu ve başrol oyuncusu Ali Atay’ın performansıyla ödül alan, Adana Film Festivali’nde En iyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerinin sahibi olan, Cenk Ertürk’ün ilk uzun metrajlı filmi olan Nuh Tepesi’nin gösterimi de festivalin ikinci günü gerçekleşti. Gösteriminden sonra yönetmen Cenk Ertürk ve yapımcı Alp Ertürk seyircilerin sorularına cevap verdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.