Göçmen Harfler kitapseverlerle buluştu

64

Mülteci kadınların hikayelerinden meydana gelen, “Beraberce Derneği”nin “Göçmen Harfler” projesi doğrultusunda Karşı Sanat’ta Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak 3 dilde basılan kitabın tanıtımı yapıldı.

Etkinliğe katılan Pelin Batu okuduğunda çok etkilendiği bölümlerden birisi olan Nesreen Sabeer’in “Kocaman Evrende Dar Bir Yatak” hikayesini okurken tanıtıma katılanlardan büyük alkış aldı.

10 hafta boyunca mülteci kadınlarla beraber “Seraberce Derneği’nin “Göçmen Harfler” isimli yazı atölyesi çalışmaları 20 Ekim 2018 günü başlamış proje kapsamında mülteci kadınların verdikleri yaşam mücadelesi, cinsiyet rolleri, yaşadıkları ayrımcılık ve eşitsizlikleri resimler, fotoğraflar, şiirler ve hikayeler ile düşündürmeyi amaçlıyordu.

Melike Koçak adındaki bir öğretmenin kolaylaştırıcılığında devam eden atölyede yapılan tüm çalışmalar ilk önce Türkçe ve Arapça olmak üzere iki dilde yazıldı. Projeye orta derece ve iyi derecede Türkçe bilen mülteci kadınların katılması sonrasında 10 hafta süren çalışmalar sonrasında hazırlanan kitap İngilizce, Arapça ve Türkçe olarak basıldı. Çalışmalar esnasında yüzlerce mülteci kadın hikayelerinden yola çıkılarak hazırlanan kitabın basım sürecinin de uzun sürdüğü ve bu süreçte bir çok sorunun yaşandığını dile getiren Beraberce Derneği Direktörü Ayşe Öktem, kitabı üç dilde çıkardıklarını, ama ilk başlarda hiç kimsenin kendilerine bu kitabı neden İngilizce çıkarmıyorsunuz diye sormamalarına çok şaşırdığını ifade ederken Arapça çevirisi ile neden uğraşıyorsunuz sorularından dolayı büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını bunun nedenini de yazarların anadillerinin bu diller olduğunu” sözlerine ekledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.